• Website in het Nederlands
  • Website in English
  • Website in Deutsch

Nieuwsarchief

Kerst 2015

01-02-2016

In plaats van kerstpakketten heeft Van der Luyt Transport gekozen om het bedrag dat hiervoor gereserveerd wordt te doneren aan goede doelen. De goede doelen zijn aangedragen door de medewerkers!


NOS: Problematiek bij Calais

15-06-2015

De NOS heeft Van der Luyt Transport gevolgd om een artikel te maken over de problematiek bij Calais. Hieronder zijn de fragmenten te zien.

Joost van der Luit over de problematiek bij Calais:

Chauffeur Niels de Bruin over de problematiek bij Calais:

Uitgebreid artikel:


Vermelding Van der Luyt in tijdschrift op lemen voeten

08-06-2015

Van der Luyt wordt in een artikel in het tijdschrift "op lemen voeten".

Download hier het artikel.


Oegstgeester team bij Roparun

28-05-2015

Bron: Oegstgeester Courant, Week  22- 2015

Kijk voor meer informatie op de website van We Run 4 All


Jeu-de-boulesbaan bij Van Wijkcerslooth gerealiseerd

18-05-2015

Van der Luyt Selfstorage sponsort Jeu-de-boulesbaan bij Van Wijckerslooth.

Bron: Oegstgeester Courant, Week  20-2015


Combineer Soek, werf en Warenhuis

13-01-2015

 

Bron: Leidsch Dagblad 09-01-2015


Strategisch partnership van bloemen export en distributie tussen Nederland en Zwitserland

24-12-2014
Oegstgeest, Basel, Altishofen. Van der Luyt Transport in Oegstgeest, Galliker Transport AG in Altishoven en Gondrand International AG in Basel zijn met ingang van vandaag een strategische samenwerking aangegaan. De overeenkomst richt zich op de verdere ontwikkeling van de belangen in de logistiek van snijbloemen. Samen bieden de 3 partners een geÏntegreerde en betrouwbare oplossing voor het transport, de douane afhandeling en de distributie van snijbloemen voor de Zwitserse bloemen markt, belangrijk voor de verkoop van dit kwetsbare product met een beperkte levensduur.
 
De drie familiebedrijven zijn al meer dan een halve eeuw aktief in dit segment en kunnen bogen op een ongeëvenaarde deskundigheid in transport, handling en douane-afhandeling van dit delicate product. Snelheid, betrouwbaarheid van transport condities en handling zijn de bepalende factoren om snijbloemen in perfecte conditie op de markt te krijgen.
 
Verzorging van de bloemen groot- en detailhandel
Door deze samenwerking bundelen de drie partners hun krachten, ervaringen en competenties teneinde de Zwitserse snijbloemen handel te voorzien van een hoogwaardige kwaliteit en service:
  • Het transport naar Zwitserland en douane-export afhandeling vanuit Nederland zal worden verzorgd door Van der Luyt Transport uit Oegstgeest, de betrouwbare specialist in geconditioneerd transport die al sinds 1953 aktief is in het transport tussen Nederland en Zwitserland;
  • Gondrand International AG bezit een eerste klas expertise in de Zwitserse douane afhandeling met betrekking tot de speciale eisen van de snij-bloemen import: kennis van bloemen en planten en hun specifieke douane-tarieven en een uitstekende afhandling zorgen ervoor dat de teams in Basel een efficient douane proces in het systeem brengen.
  • In Zwitserland zorgen de beide weg-transport specialisten Galliker Transport AG and Gondrand International SA voor een betrouwbaar distributie systeem. Dankzij hun lange ervaring en hun uitgebreide klanten netwerk hebben zij een gedegen kennis van de groothandel en detailhandel van bloemen en planten.

De drie partners zijn er van overtuigd dat dit initiatief in de bloemen- en planten-logistiek een basis zal vormen voor de verdere ontwikkeling van de gehele bloemen en planten handel welk hoog-seizoen nu van start gaat met de Kerst, Valentijn en Moederdagen in het verschiet.

Swiss Flowers Network Flyer (562 KB)            Komplete Press Release (562 KB)                EN    DE    FR    IT


Haarlemmerstraatweg kende grote werkgever

28-11-2014

Bron: Oegstgeester Courant, Week  48- 2014


De Mucky: van afval naar diesel

26-08-2014

Bron: Leidsch Dagblad 16-05-2014

Project KRINGLOOP is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Unie,
het Rijk en de provincie Zuid-Holland
. Het project is mede gefinancierd met steun van het
Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie in het kader
van de Subsidieregeling Clusterprojecten Zuid-Holland onder het OP Kansen voor West
.

Consortiumpartners van project KRINGLOOP zijn:
Van der Luyt Transport Holding, Rutec Engineering, Bi-Energy B.V., KP Holland V B.V., Akker Exotic Plants B.V., Arcadia B.V.,
Van den Berg Rose, Fa. Van den Ende Rozen, Bestplant, Maatschap Royal Roses, Kwekerij Meeslouwer,
Meeuwenoord Recycling B.V. en Oranje B.V.


Four Oaks Trade Show 2014

05-08-2014

Ook dit jaar is Van der Luyt Transport weer aanwezig op de Four Oaks Trade Show.
Onze mensen staan klaar om u te ontvangen op stand OP6, 6A+7.

 


Fotoboek WeRun4All voor de ondersteuners

31-07-2014

Van der Luyt Transport steunde het Oegstgeester Roparunteam We Run4All door opslagruimte en materiaal ter beschikking te stellen. Ook was op het terrein van Van der Luyt Transport het vertrek en de aankomst van het team, wel zo makkelijk om na afloop overdekt alles te kunnen opruimen. Als dank ontving Joost van der Luit een schitterend fotoboek met alle activiteiten van het team in 2014. Joost en de verslaggever van de Oegstgeester Courant,voor de PR, kregen het fraaie shirt van het team met daarop de namen van alle sponsors.


 


Fotoboek Roparun-team We Run 4 All

22-07-2014


Samenwerking Petra Ruijgrok Trainingen

09-07-2014

Van der Luyt Trainingen is een nieuwe samenwerking aangegaan voor het verzorgen van Code95 EHBO trainingen. Vanaf nu worden deze trainingen op onze locatie in Oegstgeest georganiseerd in samenwerking met Petra Ruijgrok Trainingen.

Petra Ruijgrok is een veelzijdige trainster die op verschillende disciplines trainingen verzorgt voor instellingen en bedrijven. Door jaren ervaring in de transportsector en de kennis over EHBO is Petra voor ons de perfecte partner voor deze trainingen.

De Code95 EHBO dag is speciaal gericht op het inspringen bij calamiteiten tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden van een chauffeur. Basisvaardigheden en kennis van de eerste hulp worden op deze dag op een duidelijke manier overgebracht aan de kandidaten.

Er is een Code95 EHBO dag gepland op zaterdag 8 november 2014, 08.30 – 16.30 uur, 7 uur/punten voor Code95. Inschrijven kan door te bellen met 071-5155044 of te mailen naar nascholing@vanderluyt.nl

De 1 daagse Code95 EHBO training kan ook gelden als jaarlijkse herhaling van het EHBO certificaat (MFA Europe).

Bij Petra Ruijgrok Trainingen kunt u ook terecht voor complete EHBO trainingen (MFA Europe) en BHV trainingen.

Kijk voor meer informatie over Petra Ruijgrok Trainingen op: www.petraruijgroktrainingen.nlOegstgeester Roparunteam enthouiast op weg

16-06-2014

   

Bron: Oegstgeester Courant, Week  24- 2014

Kijk voor meer informatie op de website van We Run 4 All


Terugblik op seizoen 2013-2014 kaderteam BCO-Van der Luyt Selfstorage

26-05-2014
Het seizoen werd ingegaan met als doel om tenminste een play-off plek te behalen. In de startfase werd afwisselend verloren en gewonnen, doch in de slotfase van de eerste helft was er een reeks aaneengesloten overwinningen. Hierdoor werd afgesloten in de kop van het klassement. De tweede helft liet eenzelfde verloop zien als in het begin, doch er was steeds zicht op plaatsing voor de play-off. Begin maart sloeg echter het noodlot toe en door twee keer verlies van teams waar we eigenlijk niet van willen verliezen, OGB en De Engel, verloren we de aansluiting. Er werden nog wel enkele mooie ontmoetingen gespeeld maar het leidde niet tot een vervolg.
 
Bijzonder is wel dat met 24 matchpunten een 7e plaats in de poule van 14 werd behaald, doch met de 105 partijpunten zouden wij 4e geweest zijn. Tevens hadden wij, vier maal, het minste aantal gelijke spelen.
 
Gelukkig waren er toch nog wel een aantal "kersen op de taart" die we terug vinden in de persoonlijke resultaten.
 

75 jaar ervaring!

19-05-2014

16 mei 2014 vierden maar liefs drie werknemers van Van der Luyt Transport hun 25-jarig jubileum.

Arie Balk, Bram van Delft en Gilles Ros traden in 1989 in dienst, dat lijkt alweer zo lang geleden. 25 jaar werken voor één bedrijf dat is een hele prestatie en moet ook gevierd worden. “Wat een enorme eer om jullie als vaste spil om ons heen te hebben” sprak Joost van der Luit. Door ervaren en trouwe werknemers kan Van der Luyt sterk voor de dag komen. ’s Avonds werd er nog nagepraat, onder het genot van een heerlijk diner, over de afgelopen jaren.


Self Storage 071 sponsort PVOO bijeenkomst

17-04-2014


Bron: Oegstgeester Courant, Week  16- 2014


Van der Luyt Transport 107 jaar

12-03-2014

Deze week viert Van der Luyt Transport het 107ste levensjaar.
Mede dankzij de inzet van alle medewerkers is Van der Luyt Transport nog steeds "op weg" richting een toekomst met perspectief.


Unieke dubbele certificering voor Van der Luyt Transport

11-03-2014

De Van der Luyt Transport Groep uit Oegstgeest heeft als eerste bedrijf in Nederland het Horizontaal Toezicht-convenant uitgereikt gekregen in combinatie met verlenging van het AEO-F certificaat. Een  unieke combinatie van twee certificeringen die garant staat voor gedegen fiscaal toezicht, financiële  solvabiliteit en het voldoen aan strenge criteria voor controlesystemen en veiligheidsnormen.

Eind vorig jaar werd op het hoofdkantoor van Van der Luyt in Oegstgeest op officiële wijze de dubbele certificering gevierd. Vertegenwoordigers van de Belastingdienst en de Douane kwamen directeur Joost van der Luit het gecombineerde certificaat Horizontaal Toezicht persoonlijk overhandigen. Van der Luit: "Wij zijn trots op beide erkenningen waarmee Van der 
Luyt zich nog nadrukkelijker als kwaliteitsaanbieder in de transportsector profileert".


De uitreiking van de certificering bij de Van der Luyt Transport Groep in Oegstgeest. Op de voorgrond van links naar rechts Theo Brugman (Belastingdienst), Joost van der Luit (Van der Luyt Transport Groep) en Theo Poulussen (Douane). Staand van links naar rechts Yvonne van den Berg, Martin Jongbloed (beiden Belastingdienst) en Wilma Schurman (Douane). Foto: Willemien Timmers.

De voordelen van een AEO-F certificaat
Het 'Authorized Economic Operator - Full' certificaat - kortweg AEO-F certificaat genoemd - is het hoogst  haalbare certificaat in het EU-certificeringsprogramma. De toekenning aan Van der Luyt is de bevestiging dat het bedrijf uit Oegstgeest, als erkende marktdeelnemer, aan de strenge criteria voldoet die de Douane voor dit certificaat hanteert. Van der Luyt behoort tot de eerste grote lichting bedrijven in Europa aan wie dit certificaat is toegekend.

De AEO status wordt in de gehele Europese Unie erkend, waardoor in alle lidstaten van de voordelen gebruik kan worden gemaakt. Ook niet EU-land Zwitserland heeft zich hier gedeeltelijk bij aangesloten. Zendingen van niet-gecertificeerde bedrijven worden door de Douane relatief vaker fysiek gecontroleerd, met langere doorlooptijden tot gevolg.

Het convenant Horizontaal Toezicht
De Belastingdienst werkt sinds enige jaren met het Horizontaal Toezicht (HT) als instrument voor fiscaal toezicht voor het bedrijfsleven. Waar verticaal toezicht is gebaseerd op controle achteraf, is horizontaal toezicht een vorm van werken in het heden. Op basis van afspraken legt men in een convenant vast hoe beide partijen wensen om te gaan met fiscale risico's, de afdekking daarvan en hoe zij zich ten opzichte van elkaar zullen gedragen. Uiteraard gebruik makend van de bestaande fiscale regels.

Belangrijke voorwaarden voor Horizontaal Toezicht zijn dat bij beide partijen de wil aanwezig is om tot een convenant te komen en dat het bedrijf 'in control' is. De ondernemer en de Belastingdienst gaan vervolgens in overleg over een door de ondernemer gekozen handelswijze. De Belastingdienst kan dan vooraf zekerheid geven aan de ondernemer over het standpunt van de dienst ten aanzien van fiscale consequenties. Met Horizontaal Toezicht blijft de onderneming zelf aan het stuur. Het beheerst en controleert de belangrijkste 
processen binnen haar bedrijf zelf. De fiscus rijdt mee, maar bepaalt niet de richting of het doel inzake het beleid van de onderneming. Controle achteraf door de Belastingdienst blijft daardoor tot het minimum beperkt. 
 
 

Innovatiekansen voor kennisrijk Oegstgeest

17-01-2014

Bron: Oegstgeester Courant, Week  03- 2014


Project KRINGLOOP is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Unie,
het Rijk en de provincie Zuid-Holland
. Het project is mede gefinancierd met steun van het
Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie in het kader
van de Subsidieregeling Clusterprojecten Zuid-Holland onder het OP Kansen voor West
.

Consortiumpartners van project KRINGLOOP zijn:
Van der Luyt Transport Holding, Rutec Engineering, Bi-Energy B.V., KP Holland V B.V., Akker Exotic Plants B.V., Arcadia B.V.,
Van den Berg Rose, Fa. Van den Ende Rozen, Bestplant, Maatschap Royal Roses, Kwekerij Meeslouwer,
Meeuwenoord Recycling B.V. en Oranje B.V.

Rutec Engineering, DVV Holding, Bi-Energy B.V., KP Holland V B.V., Akker Exotic Plants B.V., Arcadia B.V., Van den Berg Rose, Fa. Van den Ende Rozen, Bestplant, Maatschap Royal Roses , Kwekerij Meeslouwer, Meeuwenoord Recycling B.V., Oranje B.V. - See more at: http://kennisalliantie.nl/2013/12/update-biobased-economy-2/#sthash.pPupkBOF.dpuf
Rutec Engineering, DVV Holding, Bi-Energy B.V., KP Holland V B.V., Akker Exotic Plants B.V., Arcadia B.V., Van den Berg Rose, Fa. Van den Ende Rozen, Bestplant, Maatschap Royal Roses , Kwekerij Meeslouwer, Meeuwenoord Recycling B.V., Oranje B.V. - See more at: http://kennisalliantie.nl/2013/12/update-biobased-economy-2/#sthash.pPupkBOF.dpuf
Rutec Engineering, DVV Holding, Bi-Energy B.V., KP Holland V B.V., Akker Exotic Plants B.V., Arcadia B.V., Van den Berg Rose, Fa. Van den Ende Rozen, Bestplant, Maatschap Royal Roses , Kwekerij Meeslouwer, Meeuwenoord Recycling B.V., Oranje B.V. - See more at: http://kennisalliantie.nl/2013/12/update-biobased-economy-2/#sthash.pPupkBOF.dpuf
Rutec Engineering, DVV Holding, Bi-Energy B.V., KP Holland V B.V., Akker Exotic Plants B.V., Arcadia B.V., Van den Berg Rose, Fa. Van den Ende Rozen, Bestplant, Maatschap Royal Roses , Kwekerij Meeslouwer, Meeuwenoord Recycling B.V., Oranje B.V. - See more at: http://kennisalliantie.nl/2013/12/update-biobased-economy-2/#sthash.pPupkBOF.dpuf

Clusterregeling Zuid-Holland project KRINGLOOP

08-01-2014

 

Bron: Oegstgeester Courant, Week  01- 2014


Project KRINGLOOP is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Unie,
het Rijk en de provincie Zuid-Holland
. Het project is mede gefinancierd met steun van het
Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie in het kader
van de Subsidieregeling Clusterprojecten Zuid-Holland onder het OP Kansen voor West
.

Consortiumpartners van project KRINGLOOP zijn:
Van der Luyt Transport Holding, Rutec Engineering, Bi-Energy B.V., KP Holland V B.V., Akker Exotic Plants B.V., Arcadia B.V.,
Van den Berg Rose, Fa. Van den Ende Rozen, Bestplant, Maatschap Royal Roses, Kwekerij Meeslouwer,
Meeuwenoord Recycling B.V. en Oranje B.V.


Van der Luyt Transport op de Four Oaks Trade Show 2013

19-09-2013

Ook dit jaar was Van der Luyt Transport weer op de Four Oaks Trade Show aanwezig .
Tal van klanten maar ook ontvangers maakten daar dit jaar ook weer dankbaar gebruik van, met name om wat zaken door te praten.
Namens de planning van Van der Luyt Transport was Marleen van Delft op de Four Oaks aanwezig,vooral om naar de klanten te luisteren en waar nodig tot repliek te dienen.

Wij vonden het dit jaar wederom een succes.

 


TERUGBLIK op seizoen 2012-2013 kaderteam BCO-V.d.Luyt Selfstorage

07-08-2013

Klik hier om de terugblik op seizoen 2012-2013 van het kaderteam BCO-V.d.Luyt Selfstorage te lezen.


Op de foto staand: Wilfred Wijnnobel, Paul Witteman,  Mark Bakker,
Zittend: Ben Duivenvoorde en Jos Kerkman
 


Zwitserland - Nederland over 50 jaar

22-07-2013

Bijdrage Van der Luyt Transport aan het artikel Schweiz-Holland vor über 50 Jahre in het tijdschrift TIR transNews van februari 2013.

Lees het artikel hier (pdf, 3,7 MB)


Van der Luyt Transport en Syntens : Ketenbeheersing als alle partijen communiceren en samenwerken

04-06-2013


N444: ondernemer en aannemer werken samen

04-06-2013

Kunnen ondernemers en aannemers goed samenwerken? Op die vraag gaven aannemer Dura Vermeer en ondernemer Van der Luyt Transport op 26 april jongstleden antwoord. Op die dag testte een vrachtauto van het transportbedrijf de tijdelijke rotonde bij de kruising Haarlemmertrekvaart – Haarlemmerstraatweg (N444 – A44, Postviaduct). De test moest uitwijzen of vrachtauto’s de draaicirkel halen. En de veiligheid dus gegarandeerd is. Managementteamlid Niels Groot (Van der Luyt Transport) en projectcoördinator van Dura Vermeer Wilco Mannes blikken terug op de geslaagde test.

Hoe kwam deze toch wel bijzondere samenwerking tot stand?
Groot: “De provincie Zuid-Holland en aannemer Dura Vermeer hebben in een vroegtijdig stadium de bedrijven opgezocht die de meeste hinder gaan ondervinden van de aanleg van de tijdelijke rotonde. Zo ook Van der Luyt Transport. Tijdens dit bezoek werden de plannen uitgelegd om de hinder voor ons zo beperkt mogelijk te houden. En wij hebben toen onze ervaringen gedeeld.”

Ervaringen gedeeld?
Mannes: “Mensen verkijken zich nog wel eens op de vrachtauto’s van Van der Luyt Transport. Die zijn heel groot en zwaar. En over de tijdelijke rotonde zullen veel soortgelijke vrachtauto’s rijden. Dit moet gedurende die periode veilig gebeuren. Daarom wilden we de tijdelijke rotonde testen. We zijn blij dat het bedrijf zijn ervaringen met ons heeft gedeeld op het gebied van de blinde hoeken, draaicirkels van de wagens etc. Ook stelden ze nog voor om een paar testrondes over de tijdelijke rotonde te rijden met hun vrachtauto’s. Van dat aanbod hebben we uiteraard graag gebruikgemaakt.”

En hoe verliep de dag?
Groot: “’s Morgens om half negen stond onze vrachtauto klaar om te vertrekken. Een paar minuten later begon deze aan zijn ritten over de tijdelijke rotonde. We wilden vooral kijken of de rotonde niet te krap was. Dit zou ons namelijk banden en brandstof kosten vanwege de manoeuvreeracties die we dan moeten uithalen. Uiteindelijk kenden we totaal geen problemen ermee.”


De tijdelijke rotonde is niet te krap voor de vrachtauto van Van der Luyt Transport

Dus ik spreek nu met een trotse aannemer?
Mannes: "Je kunt geen werkzaamheden uitvoeren zonder hinder te veroorzaken. Met kleine acties als deze testrondes proberen we de hinder wel te beperken voor de betrokkenen. Als dan onze maatregelen hun vruchten afwerpen, is dat leuk. Zeker op zo’n druk kruispunt. Ik moet hierbij nog een compliment uitdelen aan Van der Luyt Transport. Zij stonden (net als de overige betrokkenen overigens) altijd positief in de hele operatie en waren zoals eerder aangegeven heel behulpzaam. Het zal vast wel vaker gebeurd zijn, maar het is prettig als ondernemers een aannemers dingen als deze met elkaar kunnen afstemmen.”

Dat is een mooi compliment.
Groot: “We wisten dat toen de bouw van een turborotonde en fietstunnel begonnen, deze werkzaamheden hinder met zich zouden meebrengen. Dura Vermeer en de provincie Zuid-Holland krijgen wat ons betreft complimenten voor de manier waarop ze deze mogelijke overlast gecommuniceerd hebben. Als ze in de toekomst nog een keer assistentie nodig hebben, hoeven ze maar te bellen. Dan staan we meteen klaar.”

Bron: Nieuwsbrief Duin- en Bollenstreek – juni 2013


Van der Luyt viert dubbel huwelijk

31-05-2013


Bron: Oegstgeester Courant, Week 22 - 2013


Spreekbeurt "veilig op weg"

22-05-2013

Voor een transport bedrijf is kinderen die van en naar school gaan zeker een punt van aandacht. Een van de leerlingen van de Anthonius school in Kudelstaart had een spreekbeurt "veilig op weg" Van der Luyt heeft daaraan zijn medewerking verleend.


Van der Luyt Transport ondersteund We Run 4 All

21-05-2013

Van Parijs naar Rotterdam lopen, 525 km in 42 uur, 59 minuten en 14 seconden, in uitstekende sfeer en voor het overgrote deel in de
stromende regen! 

Team 236 We Run 4 All heeft dit jaar de Roparun weer uitgelopen. Een enorme prestatie van het hele team!

Van der Luyt Transport is trots op deze geweldige presatie van het team, en heeft met genoegen een steentje bijgedragen.

 

 


Oegstgeest in beweging avond bij Van der Luyt Transport een succes

11-04-2013


Bron: Oegstgeester Courant, Week 15 - 2013

Kijk voor meer informatie over 'Oegstgeest in beweging' op de website van Dorpslab Oegstgeest


Van der Luyt Transport transporteert Ilex-planten naar Paleis Het Loo

28-03-2013

Willem Zieleman, tuinman van Paleis Het Loo, heeft de eerste van in totaal 80.000 Ilex-planten gepoot in de tuinen van het paleis in Apeldoorn.
De beroemde buxustuin werd enkele jaren geleden getroffen door een schimmel die de struikjes liet verdrogen en afsterven.
De nieuwe Ilex-planten, de Japanse hulst, zijn resistent tegen schimmels en lijken sterk op buxus. Naar verwachting is deze tuinrenovatie van
Paleis Het Loo eind mei voltooid. Kwekerscollectief Ilex Select is verantwoordelijk voor de levering van de Ilex-planten. Kweker en woordvoerder
namens Ilex Select Ronald Stolwijk: ‘Na jaren van uitgebreid onderzoek op locatie is Ilex crenata ‘Dark Green’ als beste getest.
Wij zijn erg trots dat deze Ilexsoort zo’n prominente rol krijgt in de tuinen van Paleis Het Loo.’

Hofleverancier Van der Luyt Transport is als transporteur geselecteerd om de Ilex-planten naar Paleis Het Loo te transporteren.


Transportbedrijf Van der Luyt doet mee aan de GasTerra Transitie Jaarprijs

18-03-2013

Lees meer over de deelname van VAN DER LUYT TRANSPORT aan de GasTerra Transitie Jaarprijs in het GTJP. Magazine (pagina 13).


Zeven nieuwe koelopleggers voor Van der Luyt Transport

15-03-2013

VAN DER LUYT TRANSPORT  in Oegstgeest heeft wegens uitbreiding van het wagenpark en in verband met groeiende werkzaamheden zeven nieuwe koelopleggers aangeschaft.

De zeven Krone koelopleggers in bloemenuitvoering zijn uitgevoerd in polyester. De opleggers bevatten een Carrier Maxima 1300 diesel/elektrisch, voorzien van SAS-sensor en een Dhollandia onderschuivende laadklep 2000 kg met een plateaulengte van 1800 mm. De opleggers zijn voorzien van rails in dak, vloer en zijwand. Ook bevatten de opleggers een lift-as. Een 30 europalletkist is gemonteerd voor een hogere bodemvrijheid in verband met ferryvervoer.

J. van der Luyt & Zn. B.V. is specialist in het geconditioneerd vervoer van bloemen, planten, bloembollen, groente en fruit naar Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.
Groupage- tot full-loads, cross-docking mogelijkheden, verzorgen van douanedocumentatie middels AEO gecertificeerde expeditiebedrijf en leveringen binnen 24 tot 48 uur behoren tot het dienstenpakket. De hofleverancier J. van der Luyt & Zn. B.V. is sinds 1907 gericht op professionalisering en klantgerichtheid.

De Krone opleggers zijn via Wezenberg Trailers aangeschaft.

 


Led verlichting

22-10-2012

VAN DER LUYT TRANSPORT is een bedrijf dat zoekt naar evenwicht tussen zakelijke prestaties, sociale en milieuaspecten. Doorgaans blijken deze belangen niet te contrasteren, maar elkaar juist kunnen versterken.

Duurzaam ondernemen heeft alles te maken met marktkansen. Het heeft dan ook als uitgangspunt dat een evenwichtige strategie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, gebaseerd op goede ethische waarden, ook duidelijke zakelijke voordelen biedt.

Een van die marktkansen heeft geresulteerd in een haalbaarheidsstudie om het bedrijf (binnen en buiten) volledig te voorzien van duurzame LED – verlichting.

    

Hierbij is de expertise van BI-ENERGY ingehuurd.

In de haalbaarheidsstudie zijn de vooral voor en nadelen vastgelegd. Hierbij is meegenomen ; Actieplan Veilig Ondernemen. Dit heeft geresulteerd in het plaatsen van extra lichtmasten die ook voorzien zijn van duurzame LED verlichting.

Voordelen LED-verlichting:

Duurzaam, energiezuinig, onderhoudsvrij, slagvast en schokbestendig, geen straling, snelle responstijd.

Nadelen LED-verlichting:

Hogere aanschafprijs, (nog) beperkte kleuren.

  


Nieuw leven voor clubhuis

17-10-2012

 

Foto`s: