• Website in het Nederlands
  • Website in English
  • Website in Deutsch

Geschiedenis

De bodedienst Leiden-Oegstgeest spreidt zijn vleugels. Omstreeks 1913 begint Van der Luyt zich toe te leggen op bloembollenvervoer en verhuizingen. De ontwikkelingen staan echter niet stil. In 1921 wisselt de heer Van der Luit zijn paarden in voor de eerste T-Ford vrachtauto en het eerste transport naar het buitenland vindt plaats in 1927. Na de Tweede Wereldoorlog zal het internationale vervoer overigens pas echt tot ontwikkeling komen.

Geconditioneerd vervoer

In de vijftiger jaren start Van der Luyt met het transporteren van verse bloemen. In 1953, het jaar van de watersnoodramp, stuurt Zwitserland hulpgoederen naar Nederland. Als tegenprestatie levert Nederland, met behulp van Van der Luyt, tulpen aan Zwitserland. Vanaf die tijd is het transportbedrijf niet alleen actief op Zwitserland maar ook regelmatig met geconditioneerde ladingen op onder andere Tsjechië, Frankrijk en Duitsland, omdat zij dan de beschikking over temperatuur gecontroleerde vrachtwagens heeft.

Expansie

De zaken gaan in deze jaren steeds beter. In de jaren zestig onderstreept Van der Luyt haar groei door overnames van twee expeditiebedrijven uit Naaldwijk en Lisse. Ook start Van der Luyt haar eigen BOVAG-garage te Leiden. De thuisbasis in Oegstgeest is en blijft de hoofdvestiging. In 1976 kiest zij voor concentratie en brengt derhalve alle activiteiten in de Dorpsstraat in Oegstgeest bij elkaar, om in 1990 het pand aldaar voor een nieuw bedrijfspand aan de Haarlemmerstraatweg in Oegstgeest in te ruilen.

Van der Luyt Transport heeft zich in de loop der jaren van de kleinschalige bodedienst, tussen Leiden en Oegstgeest, in een dynamische, professionele en internationale onderneming ontwikkeld. Deze ontwikkelingen richten zich vanaf 1907 tot heden op professionalisering en klantgerichtheid. Al 100 jaar expertise in het vervoeren van de meest uiteenlopende zaken.

De geschiedenis in beeld